West Coast Swing


West Coast Swing (WCS) er en swingstilart som stammer fra sørvestkysten av USA. WCS har de siste årene vokst i Europa, og Norge er intet unntak. Du finner et WCS-miljø i alle store byer i Norge, og miljøet blir stadig større med flere steder som tilbyr WCS-kurs.

Noe av det som kjennetegner dansestilen WCS er at den hele tiden utvikler seg i takt med musikken.
WCS kan danses til RnB, hiphop, blues, pop, funk, electronica mm. Siden dansestilen hele tiden utvikler seg, og bruker et så bredt spekter av musikk, er den anvendbar på de fleste dansegulv.

Grunnkurs (GK):
Dette er kurset dersom man ikke har danset WCS tidligere. Det kreves ingen forkunnskaper, og man trenger ingen partner for å delta på dette kurset. Selv om du har danset andre swing stilarter tidligere, anbefaler vi at du starter med dette kurset. Mange av grunnteknikkene i WCS bygger på helt andre prinsipper enn i andre swingstiler, disse må man lære seg før man begynner på de høyere nivåene.

Viderekommende kurs 1 (VK1):
Dette kurset er for alle som har fullført et Grunnkurs hos BSI, eller som har danset WCS tidligere. Man trenger ingen partner for å delta på dette kurset. Det forventes at du kan de grunnleggende figurene i WCS, samt er kjent med de teknikkene som WCS bygger på.

Dersom du er usikker på om du hører hjemme på VK1, så kan du komme på de 2 gratisgangene på gang 1 og gang 2. Her vil instruktørene repetere figurer og teknikker fra GK som du må være kjent med for å klare kurset. Dersom du fremdeles er usikker på om du har kontroll, må du gjerne spørre en av våre instruktører. Det er også nyttig å gå GK om igjen samtidig som du går på VK1.

Viderekommende kurs 2 (VK 2):

På VK2 kommer fokuset til å være enda mer på teknikk sammenlignet med de andre nivåene i WCS. Målsettingen er å gi deltagerne en dypere forståelse av hvordan dansen er satt sammen og hva som gjør at føringen og følgingen fungerer, slik at deltageren kan utvikle seg til å bli en bedre WCS-danser. Dette betyr at det forventes at de som deltar har kontroll på grunnleggende figurer og teknikker. Vi kommer ikke til å repetere grunnteknikkene på VK2, da vi heller ønsker å bruke tiden på å utvikle disse teknikkene videre. Derfor er det viktig at dette er på plass når en deltar på VK2. Vi anbefaler uansett alle å gå både VK1 og VK2 dersom en har anledning til dette.

Utover disse føringene krever BSI Dans dessuten at en har fullført minimum ett VK1 før en deltar på VK2.

Egentrening:
Dette er treninger som er lagt opp til at hver enkelt kan øve på hva man vil. Du kan trene på teknikker fra kurs, spørre instruktører om hjelp, eller bare danse sosialt. Under semesteret vil det stort sett alltid være en WCS-instruktør til stede på egentrening. De gangene det ikke er instruktør til stede vil dette bli varslet om i forkant.

Sosial arena:
I WCS er det populært med helgekurs/helgeworkshops med kurs, konkurranser og sosialdans. Disse arrangeres i hele Europa, også i Norge. Våre instruktører reiser jevnlig på slike kurs for å holde seg oppdatert om utviklingen i dansen. Mange av våre kursdeltakere reiser også på slike helgekurs. Dette gjør at det er lett å være sosial sammen med folk du møter i dansemiljøet, samt oppleve store danseeventer i Europa. Anbefales!

Dersom du har spørsmål angående WCS, kan du ta kontakt med BSI Dans si WCS-gruppe på Facebook: BSI Dans WCS.

BSI Dans ønsker deg velkommen til kurs i West Coast Swing!