Standard og Latin


I BSI Dans underviser vi fire Latin-danser (Samba, Cha-Cha, Rumba og Jive) og fem Standard-danser (Engelsk Vals, Quickstep, Tango, Slowfox og Wienervals). Slowfox og Wienervals lærer du ikke før på kurs for viderekommende.

Grunnkurs (GK)

Kurset krever ingen forkunnskaper, du trenger ingen partner for å delta. Grunnkurset tar for seg en grunnleggende innføring i standard-dansene Engelsk Vals, Quickstep og Tango, samt latin-dansene Samba, Cha-cha, Rumba og Jive. Hovedfokuset på kurset er at man skal ha det gøy, og at man skal lære nok til å kunne danse sosialt. I løpet av kurset vil elevene lære å gjenkjenne de ulike dansene og vite hva som kjennetegner dem. De vil også lære seg å holde takten i dansene.

Viderekommende 1 (VK1)

Krav: Du har tatt grunnkurs og har god kontroll på de grunnleggende trinnene, turene og teknikkene som ble gjennomgått der. Det anbefales at du går jevnlig på egentreninger og/eller tar grunnkurset parallelt med VK1. Du trenger ikke partner for å delta.

Målsetning: Kurset bygger direkte på grunnkurs. Her blir man introdusert for nye turer i de forskjellige dansene samtidig som fokus vil ligge mer på teknikk, takt, stil, flyt i dansen samt føring og følging enn  på grunnkurset. I tillegg til de syv dansene som ble gjennomgått på grunnkurs får man på VK1 en introduksjon til standard-dansene Slow Fox og Wienervals. Man kommer også til å lære mer avanserte grunntrinn i Tango.

Viderekommende 2 (VK2)

Kurskrav: Du har tatt grunnkurs og VK1 og har god kontroll på trinnene, turene og teknikkene som ble gjennomgått der. Det anbefales at du går jevnlig på egentreninger og/eller tar VK1 parallelt med VK2. En trenger ikke partner for å delta.

Målsetning: På dette kurset vil hovedfokuset ligge enda mer på teknikk, takt, flyt og stil i dansene. Det vil bli undervist i færre turer enn på VK1, og instruktørene legger mer vekt på ting som kan få dansene til å se ekstra stilige ut.

Partrening

Åpent for alle. Denne tiden er satt av til deg som ønsker å trene sammen med partner. Det er ikke et kurs, men en mulighet for å trene på det du har lært. Spør gjerne om hjelp fra de mer erfarne danserne og sjekk hoftene i speilet! Det trenger ikke være den samme partneren hver gang, men det blir ikke bytting av partner underveis i treningen.

Egentrening

Man skal få mulighet til å øve på det man har lært på kursene og til å lære noe nytt om man trenger flere utfordringer enn det kursene byr på. Man kommer i kontakt med erfarne dansere samtidig som man får danset med andre på ens eget nivå. Kom med eller uten partner, her byr alle opp alle!