Boogie Woogie Swing


I BSI Dans underviser vi i Boogie Woogie, en spenstig og morsom swingform med røtter fra 1950-tallet. Dansen spenner over et vidt tempospekter, fra sensuell slowdansing til et forykende og heftig tempo. Her får en utfordringer på alle nivå, og dansen er like morsom enten man er nybegynner eller show- og konkurransedanser.

Grunnkurs (GK)

Kurskrav: Dette er kurset som ikke stiller noen krav til forkunnskaper for deltakerne. Her er det nok at du (eller noen andre) har lyst til at du skal lære å danse. Kom med eller uten partner!

Målsetning: På grunnkurset vil man lære det grunnleggende av steg, turer og føringsteknikker i boogie woogie. Man får også en innføring i boogie-musikken. Noen morsomme figurer blir det også. Hovedfokuset er på det sosiale og på mestring og trivsel, man skal lære nok til å kunne danse sosialt og fremfor alt å ha det gøy på dansegulvet.

Viderekomne 1 (VK1)

Kurskrav: Dette kurset er for deg som har fullført ett eller flere semestre på grunnkurs, eller har danset boogie woogie tidligere. Du kan grunntrinnene, og kan føre en samtale mens du danser uten å komme ut av takten. Du kan også høre stop-break i musikken. Kom med eller uten partner!

Det er anbefalt for alle å repetere GK parallellt med VK1.

Målsetning: På VK1 bygges det videre på det som læres på grunnkurs. Man skal lære å kunne variere grunntrinnene på ulike måter. Man skal bli kjent med grunnleggende musikkoppbygning og lære å føre/følge bedre. Kurset inneholder mange nye og mer avanserte figurer, samt variasjoner av grunnleggende turer og figurer, blant annet figurer som går over 8 takter. Fremfor alt skal man lære å ha det enda mer gøy på dansegulvet!

Viderekomne 2 (VK2)

Kurskrav: Dette kurset er for deg som har fullført minst ett semester på VK1, gjerne flere. Du kan danse basic i middels høyt tempo (46-48 bar), har vært borti ulike variasjoner på grunnsteget, og kan variere mellom 6- og 8-takts figurer i dansen. Du må også ha kjennskap til grunnleggende musikkoppbygning (swingskjema, bluesskjema) og kunne føre/følge forskjellige partnere. Kom med eller uten partner!

Det er anbefalt for alle å repetere VK1 parallelt med VK2.

Målsetning og teknikker: VK2 er et bredt kurs med mye forskjellig innhold. Det vil bli jobbet med grunnsteg, føring-følging, bodyleading og musikkforståelse og -tolkning. Det vil også bli undervist i mer avanserte variasjoner av grunnleggende turer og utbygging av disse. Man skal også lære å lage egne figurer og det vil bli undervist en del nye og imponerende figurer.

Partrening

Kurskrav: På partrening er det ingen ferdighetskrav. Partrening er for alle som har lyst til å bli bedre til å danse! Det eneste kravet for å være med på partrening er at man er innstilt på å samarbeide med andre. Man må i tillegg ha med seg noen å danse med, siden det ikke blir partnerrotasjon på partreningene. Du trenger absolutt ikke ha en fast dansepartner – det er bare å ta med noen fra kurset tidligere i uken og komme!

Partrening er veldig gøy, utviklende og sosialt. Målet er å skape en treningsgruppe der alle kan løfte hverandre opp og gjøre hverandre bedre. Målsetning for partreningen er å skape flere konkurransedansere i BSI Dans.

Innhold: Partreningene i BSI Dans er bygd opp slik at man trener litt sammen innad i parene, men bruker minst like mye tid på å trene sammen med andre par. Det er sterkt fokus på coaching, og at alle hjelper hverandre til å bli bedre. Det er ikke alltid like lett å vite hva man er god på, og hva man bør trene mer på, hvis man aldri får tilbakemelding. På partrening gir alle tilbakemelding til alle, og man vil oppleve at alle har både noe å lære, og noe å lære bort – uavhengig om man er nybegynner eller norgesmester!

Egentrening

Man skal få mulighet til å øve på det man har lært på kursene og til å lære noe nytt om man ønsker det. Man komme i kontakt med erfarne dansere samtidig som man får danset med andre på ens eget nivå. Kom med eller uten partner, her byr alle opp alle!